Troppens aktivitetslogg

Skrevet av

18.2.11 - 20.2.11

PeffACT - vintertur

PeffACT vintertur til Hallingskeid! 21 stk losjerte seg inn på DNT sin hytte.

 

Det er fredag og skolen er akkurat ferdig. 11 speidere og 8 ledere står klare på jernbanestasjonen og venter på at konduktøren skal gi klarsignal om at vi kan gå ombord i toget. Vi blir sendt til den bakerste vognen i skitoget, noe som ikke gjør oss noe for der er det mye plass til bagasje. Det er litt grått når vi reiser fra Bergen men etterhvert som vi nærmer oss Hallingskeid kommer solen mer og mer fram. Mørket senker seg og vi kom på stasjonen til Hallingskeid. Det er ikke lange veien å gå fra stasjonen til hytten, så ingen ski på beina da. Vi oppdaget når vi kom ut på stasjonen at vi var mange som skulle tilbringe helgen her oppe. Heldigvis skulle en gjeng med studenter til en annen hytte, men vi endte med å dele DNT hytten sammen med en gruppe på 13. 


Vi kom til enighet om hvordan vi skulle fordele oss i huset, og alle fikk en seng å sove i eller en madrass å ligge på. Timene fløy av sted fra vi gikk av toget og vi måtte få laget middag til alle speiderne. Klokken passert halv ti da en rykende varm viltgryte stod klar på bordet! Alle jublet da maten ble servert og det var ingen som tenkte seg to ganger om før de spiste. DNT hytter har regel om at klokken 23 skal det være stille, så vi gjorde vårt beste med å få det til. Klokken ble 23.50 da det var helt stille, men vi synes ikke det var noe ille. Vi var jo tross alt 21 stk som skulle i seng!

 

Lørdagen våknet vi til strålende vært og rundt minus 10 grader. Frokost ble spist med god appetitt og Louise startet dagen med å gjennomgå det som manglet i "tur på boks" til peffene og assene. Rundt kl 10 var vi alle ferdig påkledd og ute av hytten, vi ville alle leke i snøen! Vi gjennomgikk kjapt kart og kompass og de ble delt inn i fire grupper hvor hver gruppe måtte måle seg ut en kompasskurs og følge den. Nesten alle gruppene klarte å finne fram ved hjelp av denne måten. Det var jo så fint vær at man kunne se hvor man skulle. Mens speiderne var rundt å lusket på Hallingskeid var alle ti roverne igjen ved hytten og lagde hopp. Håkon og Susanne testet hoppet med telemarkskiene sine, og ymse hopp og stiler ble vist fram. Etterhvert turde Christian Fredrik å hoppe på sine fjellski. Roverne konkluderte med at dagen kunne ikke ha vært bedre. Vi gravde oss sittebenker å ble liggende å sole oss. 

 

Da alle speiderne hadde kommet seg vel tilbake fra sin lange ekspedisjon, sendte vi de igang til å lage nødbivuakk. De ble delt i to, så vi ikke skulle bruke hele dagen på dette. Timene føk avgårde og så ble det lunsj. Roverne stod for serveringen, og det ble både varm drikke og gode skiver å spise. Nødbivuakken ble ikke ferdig gravd før lunsj så de måtte forsette etter lunsj. Det gjorde ingenting for det betydde jo bare at roverne kunne leke enda mer i snøen. Speiderne som ikke orket å grave mer hev seg på. Og bossekker ble tredd på og det bar utfor akebakker. De som ikke hadde bossekk fant bare bratte nok bakker til å kunne ake rett på baken. To - tre timer gikk til at vi løp opp og ned og akte! Det var kjempe gøy. Etterhvert som nødbiuvakkene var ferdig forsatte speiderne å grave og lagde tunneller. 

 

Mørket senket seg og det var på tide å komme seg inn, inne gikk speiderne opp på rommet å spilte kort. Pågrunn av mye folk i hytten fant vi ut at dette var den lureste ideen. Middagen ble servert atter en gang i de sene kveldstimer, pga at vi var de siste som spiste. Og de andre brukte lang tid. Louise serverte oss en type burritos rett med melonsalat. Folk var skeptiske i begynnelsen, men alle spiste opp og syntes det smakte kjempe godt. Når tidsfristen for å være stille nærmet seg var det atter en gang på tide å få speiderne i seng. Det gikk mer knirkefritt denne gangen, men klokken ble halv tolv før vi klarte å være helt stille. 

 

Søndagen skinte solen fremdeles, og vi var klare for å hive oss på en liten tur! Skiene ble spent, matpakken var i sekken og sekken ble hevet på ryggen. Vi gikk i to og halv time, og underveis gikk vi gjennom litt skredvurdering. Det var jo meldt høyskredfare i fjellet, men i området vi oppholdt oss i var det så vindpakket at det ikke var noe problem. Men vi var forsiktige allikevel. Vi kom oss tibake til hytten og spiste lunsjen vår der. Så var det bare å pakke og vaske ut av hytten. De siste hoppene på hoppe skulle gjøres og en siste tur ned akebakken. 

 

Det aller siste hoppet som ble gjort av en av fjøsnissenes speiderne endet med et brak. Heldigvis var vi så mange rovere at det ikke var noe problem å løfte henne. Vi fant en vindsekk, puttet liggeunderlag oppi og klarte å få henne flyttet oppi den. I begynnelse trodde vi bare at det var veldig forslått at det ville gi seg. Så vi tenkte at siden vi klarte å flytte henne uten at det gjorde altfor vondt for henne så ville vi klare å få henne med på toget. Vi fikk båret henne opp til stasjonen og inn på toget. Da vi ankom Bergen konkluderte vi alle sammen, inkludert faren, at vi skulle ringe etter ambulanse. For det hadde ikke blitt noe bedre i løpet av timene som hadde gått. Senere på kvelden fikk vi en melding fra faren at Sarah Marie, hadde fått hoften ut av led. Men den er på plass igjen nå og vi sitter igjen med en ny erfaring.

 

Vi fikk alle testet oss i å flyttet en skadet person og vurdere situasjonen. Utenom den bråe avslutningen. Har vi alle hatt en strålende tur! Vi kunne ikke ha vært heldigere med været og humøret! 

 

Vi gleder oss alle til neste tur. 

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
 

Sidefelt:

Snikk snakk

 • Gjest: '-'
 • Gjest: pål og bernte ersammen
 • Gjest: mente er sammen'
 • Gjest: derre hallo
 • Gjest: ok
 • Gjest: 9rr9
 • Gjest: rr8r
 • Gjest: dudu
 • Gjest: uiid
 • Gjest: yi
 • Gjest: jkhui
 • Gjest: Trenger du et presserende økonomisk lån? * Veldig rask og øyeblikkelig overføring til bankkontoen din * Refusjon starter
 • Gjest: Trenger du et presserende økonomisk lån? * Veldig rask og øyeblikkelig overføring til bankkontoen din * Refusjon starter
 • Gjest: Hvor lang tid tar det å finansiere? Etter å ha sendt inn lånesøknaden
 • Gjest: Hvor lang tid tar det å finansiere? Etter å ha sendt inn lånesøknaden
 

Ukens spørsmål

Har du meldt deg på juleturen?!

Ja, selvfølgelig:
Nei, men skal gjøre det med en gang:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

17. mars: Alf Johan skrev nyheten Fysiske speidermøter avlyst frem til 30. april
17. feb.: Angelica opprettet hendelsen Bål og kos
31. jan.: Angelica opprettet hendelsen Vintertur
5. jan.: Angelica la opp 5 bilder fra Juletur
5. jan.: Angelica opprettet hendelsen Troppsmøte
27. nov.: Angelica opprettet hendelsen Juleavslutning for småspeiderne
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Bursdager

27. mai: Jostein
29. mai: Steffen
31. mai: Ivar
2. juni: Fredrik
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 4 gjester her. Mer info