Troppens aktivitetslogg

Skrevet av

9.9.11 - 11.9.11

Torfinnsheim 2

Så kom endelig oppfølgeren vi alle har ventet på, Torfinnsheimen 2! I motsetning til oppfølgere som "Politiskolen 2,3,4,5,6,7,8" og "Kung Fu Panda 2", så stod denne oppfølgeren til kritikernes forventninger, pluss litt til. 40 speidere og ledere fra 1 Fjøsnisser, 18 Bergen og 23 Bergen inntok en flott septemberhelg Torfinnsheimen. På programmet stod Grensevakttjeneste og redningen av en Norsk diplomat, til de lokale turgåerne sin store begeistring.

Alt for tidlig stod 3 ledere på parkeringsplassen ved Hamlagrø nedlastet med mat handlet på Storcash. Som navnet tilsier er denne maten litt større en det du får på Rimi og undertegnede bar bla 5 kg pasta og 5 kg bacon oppover bakkene mot "grensestasjon" Torfinnsheim. Hytten ble varmet opp, og maten stod på bordet da spendte speidere inntok hytten rundt k l2000. Noe å 40 personer ble stuet etter beste evne inn på de få rommene vi hadde, men utrolig nok måtte bare 1 person sove på vedlageret! Etter et bedre måltid fikk de kommende grensevaktene en kort men velskrevet brief om situasjonen i området. Torfinnsheimen var i helgen truet av UFF (UltraFanatiske Friluftselskere) som hadde kidnappet en Norsk diplomat. Vedkommende var smuglet fra Norge over i Galistan, der han nå var UFF sin verdifulle fange. De fleste var tidlig i seng etter de hadde hørte briefen, og det med god grunn.

0600 var det revelje. Spreke ledere og trøtte speidere, stålsatte seg for dagens aktiviteter. Allerede 0630 skulle maten komme via et flydropp, og speiderne dro ut for å tenne bål. Dette for å markere sin posisjon. Etter en liten kommunikasjonsvikt mellom Trofinnsheimen og Magic 5-1 (flyet), viste det seg at maten lå et helt annet sted. Iherdig ble det lett etter maten, og da klokken nærmet seg 0800 kom slitende speidere inn med dagens matrasjon.

Etter en kort frokost bar det ut i tjeneste. Aktiviteter som kamuflasje, smugling og observasjon kan nevnes, samtidig som grensen mellom Norge og Galistan måtte voktes. Da det endelig ble lunsj trodde speiderne de hadde en pust i bakken, men den gang ei. Under lunsjen ble nemlig 3 norske spioner tatt under ild på Galistansk side av grensen. I hu og hast kom speiderne de skadde spionene til unnsetning. Dessverre var de litt forsenn. Stemmingen steg allikevel betraktelig da det ble funnet koordinater og et bilde av gisselet på en av spionene. Et gullfunn som viste seg å komme tilnytte senere på dagen.

Timene gikk og UFF aktiviteten ved grensen økte i intensitet. Da en stakkers grensevakt plutselig forsvant fra sin post, ble det stor oppstandelse. Hadde UFF tatt han? Eller hadde han tatt en tidlig dimisjon? Det viste seg å være det første, og etter harde forhandlinger mellom speiderne og de fæle UFFerne ble det inngått en grei deal. Speider mot en pakke Bixit. Speiderne, utspekulert som de er, la en gammel hvitost skive på steinen i stede for Bixitpakken, og lurte dermed UFFerne opp i sky. De fikk befridd den tilfangetatte speideren , samt jaget UFFerne til fjells. Godt jobbet! Hendelsene som utspant seg denne dagen kan, for de spesielt interesserte, leses i en meget underholdene vaktrapport thumbup

Ved middagstider kom det ny kritisk informasjon. Speiderne hadde blitt plukket ut til å befri den norske diplomaten. Koordinatene og bilde som var funnet tidligere på dagen viste seg nå å være til stor nytte. Men uten mat og drikke duger heltene ikke, så middag måtte komme før diplomaten. Etter Louise sitt verdensrekordforsøk i største pastarett laget over 800 moh (Innehold 6,5kg bacon, 5kg pasta og 14 liter orientalsk gryte), bar det ut i fjellet igjen. Oppdrag: Finne og ta bilde av den norske diplomaten. Dette viste seg å være lettere sagt enn gjort, da sjefs UFFerne var over middels trent i observasjonsteknikk. Etter noen forsøk lyktes heldigvis speiderne. Slitende og våte, men tilfreds, var alle inne rundt kl 2300. Diplomaten var lokalisert og skulle hentes ut tidlig neste morgen.

Dagen etter nektet Stasjonssjefene Louise og Susanne å la speiderne redde diplomaten før hytten var ryddet. Først  kl 09:30 gikk styrken, på alt for mange speidere, ut for å befri gisselet. Takket være regnværet satt de fryktete UFFerne inne i teltet sitt da speiderne kom. UFFerne ble dermed bokstavelig talt tatt på sengen. Allikevel klarte UFFerne på mirakuløst vis å flykte opp i fjellene. Med speiderne etter seg ble de til slutt Fanget, men ikke uten kamp. Tror hvertfall den ene UFFeren hadde over 6 speidere oppå seg samtidig. Disse farlige UFFerne skulle ikke komme seg noen steder, det var helt sikkert.

Med den norske diplomaten i bagasjen vendte våte, men fornøyde speidere nesen hjemover. Mission accomplished! 

TAKK FOR EN FLOTT TUR, HÅPER ALLE KOSTE SEG MASSE. Hvem vet plutselig trenger Torfinnsheimen oss igjen, så STAND BY alle sammen ;)

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Skal leses gjennom for skrivefeil og dårlig setninger når jeg har tid. Her er hvertfall loggen. Enjoy
Skrevet onsdag 14. september 2011 av Christian Fredrik
 

Sidefelt:

Snikk snakk

 • Gjest: '-'
 • Gjest: pål og bernte ersammen
 • Gjest: mente er sammen'
 • Gjest: derre hallo
 • Gjest: ok
 • Gjest: 9rr9
 • Gjest: rr8r
 • Gjest: dudu
 • Gjest: uiid
 • Gjest: yi
 • Gjest: jkhui
 • Gjest: Trenger du et presserende økonomisk lån? * Veldig rask og øyeblikkelig overføring til bankkontoen din * Refusjon starter
 • Gjest: Trenger du et presserende økonomisk lån? * Veldig rask og øyeblikkelig overføring til bankkontoen din * Refusjon starter
 • Gjest: Hvor lang tid tar det å finansiere? Etter å ha sendt inn lånesøknaden
 • Gjest: Hvor lang tid tar det å finansiere? Etter å ha sendt inn lånesøknaden
 

Ukens spørsmål

Har du meldt deg på juleturen?!

Ja, selvfølgelig:
Nei, men skal gjøre det med en gang:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

17. mars: Alf Johan skrev nyheten Fysiske speidermøter avlyst frem til 30. april
17. feb.: Angelica opprettet hendelsen Bål og kos
31. jan.: Angelica opprettet hendelsen Vintertur
5. jan.: Angelica la opp 5 bilder fra Juletur
5. jan.: Angelica opprettet hendelsen Troppsmøte
27. nov.: Angelica opprettet hendelsen Juleavslutning for småspeiderne
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Bursdager

27. mai: Jostein
29. mai: Steffen
31. mai: Ivar
2. juni: Fredrik
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 7 gjester her. Mer info